Farväl till röran! Smarta lösningar för att organisera området under sängen

av Titti Carlberg

13 Oktober 2024

Advertisement

Utrymmet under sängen lämnas ofta tomt om man inte väljer en säng med förvaring, men detta dolda utrymme i många hem är perfekt för att skapa ett extra förvaringsutrymme för allt som inte får plats i garderober och klädkammare.

Det finns många effektiva lösningar som du kan anta för att göra utrymmet under sängen användbart och på så sätt göra det lättare att upprätthålla långsiktig ordning i ditt hem.

Låt oss se några exempel nedan.

1. Möbelhöjare

Upphöjbara ben till sängen

@project.simplify/Instagram

Tänk först på det praktiska: om sängen är för låg är det svårt att utnyttja området under den med lämpliga behållare. Skapa ett område som verkligen är användbart för detta ändamål genom att använda lämpliga möbelhöjare, vilket kommer att förbättra möjligheten att göra det bästa av det.

Välj noga den mest lämpliga modellen för ditt behov, det finns olika former och material, var och en med en specifik viktgräns.

Advertisement

2. Kartonger

Kartonger täckta med mönstrat papper som behållare under sängen

Tutorial via thesaramiller.com

Det mest enkla och billigaste projektet du kan skapa är helt enkelt att använda kartonger täckta med mönstrat papper. De är ofta gratis, enkla att dekorera och kan lätt anpassas till utrymmet under sängen.

3. Plastbehållare

En barnsäng med plastlådor under sängen

@roxana_ferrufino/Instagram

Ett annat giltigt lågprisalternativ är plastlådor med lock. Perfekta för att skydda mot damm det du förvarar under sängen, de finns i många olika storlekar och kan därför anpassas efter ditt behov.

4. Lådor med hjul

En säng som förvandlats till behållare med trälådor på hjul

@simplybeautifulbyangela/Instagram

För att lättare hitta det du behöver inuti behållarna kan du välja en modell med hjul. Det finns många olika sorters på marknaden, i olika materialoch storlekar, beroende på din smak och behov.

Om du gillar gör-det-själv kan du prova att göra dem själv genom att följa en enkel handledning.

5. Klädda lådor

Behållare under sängen som är dekorativt vadderade på ena sidan

@bestierofficial/Instagram

Ångrar du dig att du inte köpte en säng med förvaring? Förvandla din säng med vadderade lådor: utsidan blir en integrerad del med sängstrukturen.

Advertisement

6. Flätade korgar

Flätade korgar som behållare under sängen

@bellwaybrackenhill/Instagram

Älskare av den rustika stilen kan inte avstå från dessa söta flätade korgar som behållare under sängen.

7. Metallkorgar på hjul

Metallkorgar under sängen i barnkammaren

Tutorial via heatherednest.com

För barnens leksaker eller för dina böcker som du läser på kvällen kan du skapa dessa praktiska metallkorgar på hjul. Lätta och hanterbara, de är enkla att skapa och de ger dig fullständig tillfredsställelse.

Advertisement

8. Skoställ av tyg under sängen

skoställ av tyg under sängen

@grannysays.home/Instagram

För att förvara skor till speciella tillfällen eller årstidsbaserade, ett skoställ av tyg under sängen är perfekt för att optimera utrymmet. Gjord med praktiska fack, det tillåter dig att hålla ordning bland skorna utan att ta upp för mycket plats.

9. Tyglåda under sängen

En tyglåda för sängkläder under sängen

@storageworksusa/Instagram

Det går också bra att använda praktiska tyglådor för årstidsbaserad förvaring av kläder och filtar. Utrustade med ett plastlock och dragkedja, de skyddar tygerna från damm och gör att du enkelt känner igen innehållet. Nu behöver du inte längre en andra garderob!

Vilken lösning föredrar du för ditt utrymme under sängen?

Advertisement