Klar att rycka tag i, men utan att ta upp för stort utrymme: pappersrullhållaren som är för dig

av Titti Carlberg

10 Oktober 2024

tre olika modeller av rullhållare att ha i köket
Advertisement

Det finns många uppgifter i köket som kräver att vi snabbt kan rycka av en bit hushållspapper, det är därför vi alltid har rullen placerad i närheten i en valfri dispenser. Men även denna kan vara ett tillbehör att överväga strategiskt, att möblera med stil men utnyttja all disponibelt utrymme på ett effektivt sätt.

1. En hållare under skåpet

CascadeIronCo/Etsy

Strax under en hylla, men redo vid bänken: lösningen att ha rullen till hands utan att den tar upp arbetsyta, framför allt i ett litet kök.

Advertisement

2. Vertikal flyttbar rullhållare, även i keramik

CeramicoByZelis/Etsy

Om du också använder rullen till servetter på bordet är det nödvändigt att hålla den flyttbara hållaren redo, den ska vara vertikal. I plast, varje sort trä, eller i metall med mönster. Har du tänkt på en i rustikt och färgglatt målad keramik. Vissa modeller inbjuder även till att alltid ha dem redo för att rycka av en bit!

3. Hållare av läder

Rowzec/Etsy

En minimal lösning som anpassar sig till tusen stilar och som inte bara fungerar för pappersrullar, utan även för kökshanddukar, eller till och med för handdukarna i badrummet: två läderremmar fästa på väggen som stöder en träpinne. Enkelt och effektivt.

4. En gör-det-själv-idé

idainteriorlifestyle.com

Som föregående idé, är även denna lätt att göra själv: du behöver bara ett snöre med träpärlor som du fäster på väggen! Och om du vill kan du även ha färgade pärlor för att få en annan dekorativ touch mot de naturliga träfärgade.

5. Inget utrymme? Du kanske inte har tittat bakom dörren

organizedliving.com

Om väggar och skåp redan är fulla kan du hitta bekvämt utrymme bakom dörren, där du kan hänga upp rullhållaren med fästen, brickor med mera. Organisationen av utrymmen erbjuder tusen alternativ.

Advertisement

6. Som skräddarsytt: i en vagn mellan möbler

Amazon

Ett av de mest älskade utrymmesbesparande knepen är att utnyttja platsen mellan två möbler med en utdragbar hylla. Som det går det att montera en hållare för hushållspappersrullen på!

7. Ovan receptböcker, under pappersrullen

PdiamondJRanch/Etsy

En enstaka behållare på väggen, som även får plats på sidan av ett skåp: då har du receptböckerna (eller till och med surfplattan) ovan och rullen under, till hands för att rycka av en bit papper.

Advertisement

8. En nisch bara för den

Hemphill's Rugs & Carpets/Houzz

När man har tillräckligt med utrymme kan man skapa en möbel som har en nisch, endast för just rullhållaren, vanligvis strax under arbetsytan eller till och med diskhon. Jättebekvämt!

9. Alltid ett lager redo

TRUMMIS/IKEA

Om man vill ha fler rullar redo, av samma sort eller en annan, fundera på att ha dem i en söt korg, som den i rotting eller liknande. En annorlunda men tilldragande lösning.

Vilken idé gillar du bäst?

Advertisement