10 fantastiska förslag på gör-det-själv-dekorationer inför Halloween 2024 du inte får missa

av Titti Carlberg

06 Oktober 2024

halloween-arbeten diy
Advertisement

Halloween för med sig en helt unik atmosfär, där läskiga och ovanliga saker blir roliga och befriande. Den som vill återskapa denna unika mood i sitt hem kan skapa DIY-hantverk av alla möjliga slag: lyktor, kransar, dekorativa föremål att ställa lite här och där. Och för att göra detta behöver du bara material som du säkert redan har hemma eller som du enkelt kan samla in eller hitta! Vi föreslår några väldigt fina, och detta kanske också är en perfekt idé för att skapa något tillsammans med barn.

1. Skär pumpan från botten, det är enklare

Tutorial via @homewithchristina

I en video av @homewithchristina ser vi hur man skär pumpan från botten och sedan använder en elvisp för att göra arbetet med att skapa en hemsökt pumpa enklare!

Advertisement

2. Spöken av gasväv

Tutorial via onelittleproject.com

Med gasväv av bomull, den som används till ost kan du enkelt skapa fantastiska spöken som du ställer över ett batteridrivet ljus för att få en oemotståndlig Halloween-lykta!

3. Böj stearinljus i varmt vatten

Video tutorial via @ashleymariesavage/Instagram

I en video av @ashleymariesavage ser vi att om man lägger stearinljus i varmt vatten mjuknar de så pass att det går att forma dem som man vill. Med ett par ögon (eller flera, över hela stearinljuset) blir det den perfekta dekorationen för denna läskiga högtid.

4. Spöken i fönstret, gjorda av löv och lim

video tutorial via @offgridmommy/Instagram

Lite vinyllim på löv (de från lönn är perfekta, men du kan experimentera med vilka som helst), är det enda som behövs: när de har torkat är det bara att dekorera dem med ögon och sedan fästa dem på fönstret!
Klicka på länken under fotografiet för att se videon.

5. Fladdermöss av kottar och kartong

Video tutorial via @sibster/Instagram

Sittandes på en gren eller hängandes i deras normala sovställning, med bara några få rörelser kan du skapa jättesöta fladdermöss att pynta ditt hem med under Halloween!

Advertisement

6. Utspritt konfetti formade som spöken

Video tutorial via thecrafttrain.com

Högtiden är definitivt roligare om det finns konfetti utspritt (kanske inte för den som måste städa...), och vid detta tillfälle kan även konfettikastaren kläs i ett tema, med hjälp av en ballong!

7. Färgglada kransar under Halloween

Video tutorial via One Little Project

Det är bara att lära sig hur man enkelt och snabbt klipper för att skapa en krans med spökliga silhuetter, svarta katter, fladdermöss, spindlar och pumpor. Allt av papper!

Advertisement

8. Bedårande fladdermöss av kartongrör

Video tutorial via @lulu__make/Instagram

Ett kartongrör, som det i toapappersrullen, lite färgat dragspelsvikt papper och sedan är den klar: faktum är att det behövs inte mycket för att skapa bedårande fladdermöss-dekorationer!

9. Lite vetenskap för att låta spöket flyta

@inspired_little_learners/Instagram

Torra vita bönor kan bli flytande spöken om du lägger till lite bikarbonat och vinäger: ett roligt sätt för att låta barnen lära sig, även med ett Halloween-bete!

Advertisement

10. En lysande krans av näsdukar

Video tutorial via @sinzasdiy & c@raft.anddiy

Dessa fantastiska små spöken som hänger på en lysande krans är gjorda av pappersnäsdukar, "stärkta" och formade av aluminiumfoliebollar. Även detta är ett roligt projekt att utföra tillsammans med barnen!

Har du sett några förslag som du skulle vilja replikera inför årets Halloween?

Advertisement