Kryddställ DIY: idéer att inspireras av för att ha en elegant ordning i ditt kök

av Titti Carlberg

01 Oktober 2024

Advertisement

Ett kök är aldrig helt fyllt om det inte finns några burkar kryddor till hands för att ge en unik smak till varje maträtt, därför finns det alltid ett hörn på någon möbel eller hylla där vi vet att vi kan hitta våra favoritkryddor. Men när det finns många burkar, och användningen av olika kryddor och smaktillsatser är anmärkningsvärd, är det dags att sätta upp ett kryddställ som matchar möbleringen, för dekorationens skull men också för att hålla ordning på alla burkar.

Nedan visar vi några verkligt oemotståndliga exempel för att komplettera din heminredning med det rätta kryddstället: vintage, minimal, infällbar och så vidare. Det finns många olika sorters men knepet är ett: att välja burkar som är likadana och vilken favoritmodell som helst blir perfekt.

1. Trä och rep

IIRMIITA'H VAZQUEZ/Pinterest

Med en minimal färdighet i2. Utdragbar  att arbeta med trä, en liknande modell som denna är definitivt enkel att reproducera. Annars kan man leta efter liknande hyllor, som redan är färdiga, och begränsa sig till att göra hål för att lägga till rep!

Advertisement

2. Utdragbar vagn

Tutorial via robertklineart.com

Om du har en oanvänd plats mellan två köksmöbler är det säkert utrymmet där knivar, slevar, matrester och all slags  smuts hamnar. Då är det bättre att fylla den med en skräddarsydd och utrymmesbesparande lösning, som kan vara en utdragbar vagn på hjul där du kan ställa alla dina kryddburkar.

3. Enkelt och stilfullt: en kryddlåda

Tutorial via stylecurator.com.au

Det finns många sätt man kan använda en tillräckligt djup låda på som kryddställ. Allt beror på hur du vill att burkarna ska stå. Om du vill kunna läsa etiketten på locket eller på framsidan av burken. Så, när du väl har tagit mått på den valda lådan, behöver du bara välja vilken sorts burk du vill ha.

4. Kopparstöd, måttbeställt

https://www.thepondsfarmhouse....

Kopparstänger att dela och sätta ihop: med dem kan du skapa en enkel och dekorativ struktur som denna, som tillåter dig att utnyttja ett oanvänt utrymme mellan spisen och väggen!

5. Skåpet på möbelns kant

confessionsofaserialdiyer.com

Ett annat utrymme att alltid tänka på när man behöver extra utrymme är ett tomt väggskåp. Att montera in smala hyllor är ett ofelbart sätt för att kunna förvara saker i ordning, inklusive kryddburkar.

Advertisement

6. Hängande hyllor för den som älskar minimal stil

Tutorial via littlehouseonthecorner.com

Gillar du idén med hyllor som flyter ut på väggen utan att stöden som är fixerad i väggen syns? Då har du hittat ett sätt för att hålla ordning på dina kryddburkar.

7. Ett vintage-kryddställ att hänga eller låta stå

harborhome32.com

Sök på second hand, butiker och loppmarknader eller onlineförsäljning av begagnade varor:du kommer säkert hitta ett vintage-kryddställ som du kan snygga till med lite valfri färg.

Advertisement

8 En snygg matchning av trä och mässing

Tutorial via erinzubotdesign.com

En trämöbel med synliga konturer och enkla linjer, tillsammans med mässingsstänger som gräns : det blir ett supersnyggt kryddställ med burkar i samma stil.

9. En bokhylla som kryddställ

bricks.and.ivory/Instagram

Kontot @bricks.and.ivory föreslår en verkligt oemotståndlig idé för ett kök i elegant farmhouse-stil: en möbel som ursprungligen var skapad till att vara en bokhylla, men som istället blev ett skafferi med gott om plats för att förvara alla kryddor.

Advertisement

10. Nischer i möbler och väggar

@theinteriorcollective/Instagram

Genom att använda trä och mässing, kanske koppar, eller hängande hyllor. kan du fylla vilken nisch som helst i en möbel eller till och med i en vägg för att förvara allt du behöver, som till exempel dina favoritkryddor.

 

 

11. Modern och enkel transparens

@_drearobles/Instagram

Genom att använda enkla burkar och minihyllor av plexiglas eller annat liknande transparent material kan man få en lösning som inte belastar utsikten oavsett vilket hörn man sätter upp dem i, väldigt ljust och modernt

Advertisement

12. Minihyllor + blackboardvägg

@ikea_australia/Instagram

Vill du visa din kreativa sida? Då kan du måla en bit av en vägg med färg som ger den en blackboard-effekt, sätta upp minihyllor och sedan teckna vad du vill på väggen.

Hur vill du ordna ditt hörn för kryddor i köket?

Advertisement