Inred ditt badrum i skandinavisk stil: låt dig inspireras av dessa stilförslag

av Titti Carlberg

07 September 2024

Advertisement

Möbler med rena linjer och en väsentlig design, trä, naturliga tyger och ljusa färger är de huvudsakliga punkterna i skandinavisk stil, inredning som gör ens hem funktionellt samtidigt som det är estetiskt tilltalande och välkomnande med ljusa utrymmen.

Även badrummet kan förvandlas till en miljö av obestridlig enkelhet och elegans där man kan tillbringa trevliga avkopplande stunder. Nedan föreslår vi 10 intressanta förslag på stil som kanske kan inspirera dig.

1. Värmen i trä

Ett badrum i skandinavisk stil som kännetecknas av förekomsten av naturligt trä

@homewithrue/Instagram

Naturträ är det material man bör välja när man ska inreda ett badrum i skandinavisk stil. Det värmer upp miljön med enkel naturlighet, speciellt om det kombineras med naturliga tyger och ljusa färger.

Advertisement

2. Dekorationer i råvirke

Skivor av råvirke pryder väggen ovanför badkaret i ett vitt badrum

healthylifestyle_domi_/Instagram

Även dekorationer av råvirke kan vara användbara för att värma upp miljön. Häng dem på väggarna för en touch av färg i ett annars vitt rum, atmosfären blir genast välkomnande och avkopplande.

3. Nyckelord: väsentlighet

Ett rektangulärt badkar är huvudmöbeln i ett badrum inrett med väsentliga och rena linjer

@scandibath/Instagram

Bland nyckelorden för den skandinaviska stilen är väsentligt utan tvekan en av de dominerande och man kan definiera det på tusen olika sätt, från de väsentliga linjerna i inredningstillbehören till de rena, geometriska linjerna på badkaret, upp till minimalism.

4. Ljusa geometrier

Ett badrum med geometriska linjer och neutrala färger förstärker det naturliga ljuset från det stora fönstret

@summerlife_styles/Instagram

Geometri är en annan av de stora klassikerna i den skandinaviska stilen och man kan se den inte bara i möbler och strukturella element, utan också på möbeltyger, strikt i ljusa toner för att förstärka naturligt och artificiellt ljus.

5. Som på ett spa

Ett välkomnande badkar med en varm skiva av råvirke

domen_na_krotkiej/Instagram

Du kommer genast att känna dig som på ett SPA om du inreder ditt badrum i neutrala och ljusa toner, och kompletterar med en praktisk och bekväm badkarsskiva i råvirke

Advertisement

6. Fritt fram för växter, men endast de rätta!

Ett badrum helt inrett i naturträ och upplivande plantor i geometriska linjer

@homewithrue/Instagram

Växter kan ge ett badrumm i nordisk stil en touch of green, full av vitalitet och skänka avkoppling och välbefinnande, men se upp: välj endast tropiska växter med stora och robusta blad som till exempel Ficus lyrata eller de med geometriska och vertikal linjer som Sansevieria.

7. Ljuset, en viktig huvudsak

Ett väldigt ljust badrum förstärker ljuset som kommer in från det stora fönstret bakom badkaret

@scandibath/Instagram

Ljus är också en av de absoluta nyckelorden i ett badrum som är inrett i skandinavisk stil: förstärk ljuset som naturligt kommer in genom dina fönster med stora speglar och ljusa färger som vitt på kakel och väggar och ljusa tillbehör. Men om ditt badrum inte har något fönster kan du ändå ge det ljus genom att placera strategiska ljuspunkter och förstärka dem med inredningsknepen som har angetts.

Advertisement

8. Trä som ett strukturellt material

Ett ljust och varmt badrum med parkettgolv och synliga takbjälkar som stödjer taket

@woondingen/Instagram

Använd trä som ett strukturelement i ditt badrum, inte bara som golv i parkett eller laminat, utan också med synliga bjälkar för att stödja taket.

9. Enkelhet

Ett litet men välkomnande badrum som är enkelt inrett

@anadeco_andtwins/Instagram

Enkelhet bör vara en riktlinje i inredningen av ditt badrum: litet eller stort kan det alltid bli en varm och välkomnande miljö med endast några väsentliga föremål, smakfullt utvalda. Vad sägs till exempel om en handukshållare av naturträ?

Advertisement

10. Inte bara trä

Ett badrum inrett med golv och väggar av råsten i naturliga jordbundna nyanser

@meiraustralia/Instagram

Även naturlig sten kan vara en huvudpunkt i skandinavisk inredningsstil, så länge det visar neutrala jordbundna nyanser.

Hur skulle du vilja inreda ditt badrum i skandinavisk stil?

Advertisement