Attraktiva tips för att separera sovplatser från andra utrymmen i bostaden

av Titti Carlberg

03 September 2024

inredningstips för att separera sovplatser i rummen

Instagram

Advertisement

Är det rörigt bland utrymmena i rummet, finns det ett förvaringsutrymme som smälter samman med de andra? Nåväl, för att göra iordning inredningen är det ibland bara att införa en skiljemöbel, framför allt om man vill skilja sovdelen från de andra. Det hörn i bostaden där vi sover är mer välkomnande om det är för sig själv, så att säga, utan att tonas in med ett vardagsrum, arbetsrum, badrum eller någon annan miljö. På så sätt blir det lättare att koppla av och hitta den tillflyktsort från vardagslivets rytmer, som vi så väl behöver.

Beroende på typer av rum och bostäder kan många olika metoder användas för att skapa en avskild plats. Låt oss se några exempel nedan.

1. En halv vägg av gips, även utrustad

@squareroomsmag/Instagram

En vägg som inte når från den ena sidan av rummet till den andra, som alltså inte stänger helt, utan bara delar upp, är ett element som inte tynger möbleringen utan som ger ett solidt stöd för att utrusta en mediestation eller användbara hyllor eller klädkrokar!

Advertisement

2. Bokhylla eller öppen garderob

@domesblissity/Instagram

Det kan hända att utrymmet som ska delas upp bara är ett sovrum med inbyggda garderober. Så en avskiljare, till exempel en bokhylla eller en öppen garderob skapar naturligtvis en bekväm och skyddande garderob.

3. Naturliga element

@bette.official/Instagram

I andra fall kan det vi vill hålla avskilt från sovdelen vara en relaxzon som en del av badrummet, som imiterar vissa hotellrum. Det är ett utrymme som, om vi inte har något emot att alltid ha det i blickfånget, kan skapas i ett utrymme gjord av trästammar eller till och med en serie höga krukväxter.

4. En stilfull skärm

@poshproject_/Instagram

Den mest klassiska lösningen är nödvändigtvis inte den tråkigaste: om du hittar en elegant skärm av raffinerat material eller smakfullt dekorerad, skulle det vara en vacker bit att titta på, som berikar möbleringen och som också har fördelen att vara flyttbar efter behov.

5. Glasdörrar och gardiner

@thedesignchaser/Instagram

När du vill dela, kanske till och med lite akustiskt, utan att avstå från ljusstyrkan i ett större rum, finns det inget bättre än glas. Så, släta och skjutbara dörrar, en perfekt genomskinlig vägg, och med ett tillägg av gardiner gör att din privacy är garanterad.

Advertisement

6. Vägg med profilerade glaspaneler

@loft_tuer/Instagram

Eftersom glas inte utplånar ljusstyrkan i rummen är det perfekt i trånga utrymmen, som till exempel en vind. För dem som älskar loft, finns det inget snyggare än profilerade glaspaneler och svart metall.

7. Ett rum i rummet

@withwendy/Instagram

Låt oss föreställa oss en stor enrummare där alla utrymmen är ett och samma, där vi inte kan sätta upp några väggar utan att känna oss instängda i små bås. Här är ett sovrum inkapslat av en transparent vägg, vilket är ett väldigt bekvämt alternativ

Advertisement

8. En viktig möbel

@thehouseoflagom/Instagram

När avskiljaren bara är ett förslag räcker det med en stor möbel placerad vid sänggavelns fot eller åtminstone nära den, man förstår mycket väl vilket område som är avsett för vila och vilket som är för vardagslivet.

Skulle du vilja prova någon av dessa lösningar?

Advertisement