Bardisk i trädgården: idéer som förändrar utomhuslivet, för allas stilar

av Titti Carlberg

15 Augusti 2024

Advertisement

Det är en sak att bjuda in vänner för att umgås ute i trädgården, organisera allt på ett bord, och det är en annan sak att kunna gå mot en riktig bardisk utrustad med allt man behöver i ett hörn. Ett sådant utrymme är verkligen kapabelt att revolutionera på sommaren, och med rätt idé kan du skapa det i vilken trädgård som helst, även en liten. Låt oss tillsammans se några idéer för att hämta inspiration.

Kompakt och effektiv

utomhusminibar av trä

next.co.uk

En struktur av trä, med hyllor av metall, som påminner lite om trädgårdsstationer: den lämpar sig perfekt för att bli en hörnbar under sommaren.

Advertisement

En bungalow i hörnet

utomhusbar av trä i ett hörn

manomano.co.uk

Finns det ett tomt hörn i din trädgård? Varför inte bygga en struktur med ett tak som denna åttkantiga? Det finns även plats för ljus, pilkastning och inte bara!

Liten och romantisk

En självbärande struktur för en hörnbar av trä i trädgården

gardenstreet.co.uk

Enkel men bedårande: en ministuga av trä, som en liten kiosk som kan ses vid havet eller på gatorna, med sin ljusslinga är den redo att välkomna alla.

Tvåfärgad

Trädgårdsbar i trä och metall

@premiumpodsltd/Instagram

Samma sorts modell som den förra, men här leker vi med olika färger och material: plåttak och kontrasterande bänkskivor. Ett tillbehör som kan anpassas efter smak.

Valfri dekoration

Trädgårdsbar dekorerad med skyltar

hennesseys_fencing/Instagram

När du väl har valt struktur kan du ägna dig åt att dekorera den: färgade pallar och en samling skyltar, till exempel, en jättefin idé.

Advertisement

Sofistikerad

Modern hörnbar i trädgården

@heathersandyhebert/Instagram

Mer än en bar är detta ett riktigt utomhuskök, men med sin hörndisk lämpar den sig bra till att bli utomhuslivets stödpunkt vid alla tillfällen.

Förnyat lusthus

Barhörna med lusthus och stolar vid disken

mcpeekandsons/Instagram

En pergola eller ett lusthus kan återfödas som en bar: de erbjuder skydd mot solen, och du behöver bara se över arrangemangetav möblerna vid den.

Advertisement

Av byggpallar

gör-det-själv-utomhusbar av byggpallar

@zaralovesxo/Instagram

Som ett staket av byggpallar, med en smal bänkskiva att vila armbågarna på, som också lämpar sig för att bli en bardisk att ställa glasen på.

Lådor av trä

väggdetaljer i en utomhusbar med trälådor

@rowton.castle/Instagram

För rustika gör-det-själv-idéer, istället för hyllor på barväggen kan du organisera dig med trälådor!

Advertisement

Ett fällbord med överraskning

Väggmonterat fällbord utomhus

@mkm.buildingsupplies/Instagram

Små kök blir mer beboeliga med ett fällbord och detsamma kan hända nära en yttervägg, även på en balkong. Välj en modell som, när det väl har fällts ut, avslöjar bekväma vägghyllor, fyll dem med de nödvändiga föremålen och du kommer att få din bar att framträda magisk när den behövs.

Av murverk

Murad barhörna i trädgården

@jin_jinal_landscape/Instagram

Har du bestämt dig för att baren ska vara ett stabilt och ofelaktigt inslag i trädgården? Fundera då på att skapa en i murverk, ta former och material från det hus den ska fästas vid!

Advertisement

Nära staketet

Struktur med tak som används som trädgårdsbar

@backyardbossnet/Instagram

Om du vet att någon del av trädgården erbjuder dig tillräcklig privacy från grannarna, kanske även begränsad mot en mindre trafikerad väg, skulle en lite bar av trä vara fantastisk.

En mur är tillräckligt

trädgårdsmur som används som bardisk

@countrycasualteak/Instagram

Medan du söker den idealiska lösningen, tänk på att även en mur i rätt höjd och bredd kan bli en utmärkt bardisk, ställ bara ett par pallar vid den!

Advertisement

Den färdiga möbeln

barmöbel av metall utomhus

@shoplivinggardens/Instagram

Och för den som inte vill planera för mycket är det bara att mäta ytan där möbeln ska stå och leta efter färdiga barskåp för utomhusbruk!

Vilken idé gillar du mest?

Advertisement