Återvinning av gamla dörrar: kreativa idéer som inspirerar dig att möblera ditt hem till nästan ingen kostnad

av Titti Carlberg

12 Juli 2024

Creativo

Advertisement

När vi ägnar oss åt att städa eller renovera våra hem hittar vi alltid många gamla föremål som vi gärna slänger även om de är i gott skick. Med kreativ återvinning kan dock intressanta projekt skapas för att ge nytt liv åt dessa gamla föremål och samtidigt rädda och värna miljön.

Särskilt gamla dörrar visar sig ofta vara mycket mångsidiga råvaror för att skapa intressanta projekt för att inreda ens hem med smak. Nedan visar vi några kreativa idéer att hämta inspiration ifrån.

1. Från gammal dörr till sänggavel

@slowdownandbloom/Instagram

Ett av de enklaste och vanligaste kreativa återvinningsprojekten är att förvandla en gammal dörr till en sänggavel. Du kan helt enkelt använda den som den är eller måla om den i en färg du gillar eller till och med montera hyllor och lampor för att ersätta de klassiska.

Advertisement

2. Relaxhörna utomhus

Pinterest

Om du har en trädgård och söker ett kreativt projekt för att skapa en relaxhörna utomhus, är dina gamla dörrar perfekta för detta ändamål. Skapa en baldakin under vars skugga du bekvämt kan koppla av under de varma sommardagarna.

3. Bokhylla

Pinterest

För att fullborda ett rustikt vardagsrum är en gammal dörr som används som bokhylla ett perfekt och billigt projekt.

Fotografier på väggen

@jvandendool/Instagram

Glasdörrar är perfekta för att skapa underbara fotografiska väggar och är perfekta för att förvara alla dina vackra minnen. Du kan även sätta upp krokar för att förvandla den till en klädhängare med fotografier i din entré.

5. Duschkabin

Pinterest

Och om din glasdörr förvandlas till en praktisk designad duschkabin?

Advertisement

6. Hylla

Pinterest

Att skapa en hylla är enkelt och billigt om du använder dina gamla dörrar. Anpassa den efter din smak och behovet med hyllor och lådor

7. Barskåp

Pinterest

Dedikera ett hörn av ditt vardagsrum eller kök till skapandet av en mobil bar, en gammal dörr kan enkelt förvandlas till den perfekta möbeln för dina glas och flaskor och du kan skräddarsy den med en bänkskiva för att blanda dina cocktails.

Advertisement

8. Garderob

Pinterest

Söker du en lösning för din garderob? Två gamla dörrar sammanfogade av en klädstång kommer att vara perfekt för förvaring av kläder och accessoarer.

9. Skiljevägg

Pinterest

Om du bor i ett öppet utrymme och vill hitta en lösning för att dela upp de olika områdena i din miljö, prova att skapa skiljeväggar med gamla dörrar.

Advertisement

10. Hörnskåp

Pinterest

Även ditt badrum blir mer funktionellt och designrikt med ett hörnskåp av en gammal dörr. Lägg till krokar för att hänga upp dina handdukar och badrockar.

11. Köksbord

Pinterest

Din gamla dörr kommer att vara den perfekta stödytan till ditt DIY-bord

Advertisement

12. Klädhängare i entrén

Pinterest

I din hall blir en snygg klädhängare med bänk gjord av en gammal dörr användbar.

13. Utomhusbänk

@mainemanpictures333/Instagram

Om du vill dyka ner i ett mer ansträngande jobb kan du prova att skapa en utomhusbänk av en gammal dörr till din trädgård.

Advertisement

14. Smink

Sminkbord

Pinterest

För ditt sovrum kan du skapa ett fantastiskt sminkbord vintage genom att återvinna en gammal dörr, ett gammalt soffbord och en spegel.

Vilket projekt tänker du börja med för att återvinna gamla dörrar?

Advertisement