Lukten av frityr hemma försvinner på ett ögonblick med dessa enkla knep
Fritering är en av de mest populära tillagningsmetoderna, eftersom det gör varje livsmedel gott och krispigt, samtidigt som kalori- och fetthalten ökar avsevärt. När vi friterar hemma tvingas vi dock ta itu med en irriterande och ihållande olägenhet: dålig lukt. Faktum är att trots alla våra smartaste försiktighetsåtgärder tenderar lukten av frityr stanna kvar inne i huset länge och till och med tränga igenom alla tyger den hittar i sin passage.
De mest effektiva köksfläktarna och vädring är värdelösa i dessa fall; hur gör man så att denna ovälkomna närvaro lämnar fältet fritt och vårt hus återgår till sin vanliga, behagliga doft? Följ dessa enkla steg för att lösa det här problemet på nolltid.
Eliminera lukten av frityr på ett ögonblick: alla knep
Creativo
1. Ett mycket effektivt första botemedel för att eliminera lukten av friterad mat är vinäger: koka en kastrull som innehåller vatten och 4 matskedar äppelcidervinäger, dess arom kommer att spridas över hela huset och ersätta den dåliga lukten; du kan också använda detta knep medan du friterar, för att förebygga att den dåliga lukten sprider sig;
2. Citrusfrukter: ta skalen från citrusfrukter, skal du tagit bort för att äta apelsiner, mandariner och grapefrukt går också bra, och sätt in dem i ugnen på 170 grader. Deras trevliga doft kommer att kunna eliminera lukten av friterad mat;
3. Citron: liksom andra citrusfrukter är citron också mycket användbar för att eliminera lukten av stekt mat; förutom metoden som beskrivs i föregående punkt kan du lägga citroner i en kastrull med vatten och koka upp, låt dess doft gradvis eliminera den av friteringen;
4. Kryddnejlika: med samma metod som används för vinäger och citron kan du också använda kryddnejlika;
5. Grovt salt: salt är känt för sin förmåga att ta bort dålig lukt; placera flera skålar i huset på strategiska platser, det kommer långsamt att absorbera all dålig lukt;
6. Lagerblad: koka dem tillsammans med 4 teskedar bikarbonat, låt avkoket sprida sin arom under några timmar i huset;
7. Natriumbikarbonat: ett annat botemedel känt för sin deodorantkapacitet, bikarbonat kan användas som salt, men det är också mycket effektivt på tyger; fördela helt enkelt dess pulver på mattor, kuddar, soffor och låt det verka i någon timma innan du suger upp det med en dammsugare.
Även under friteringen kan du använda dig av dessa användbara knep.
Få doften av frityr att försvinna under beredningen
Det finns några knep som du kan använda direkt i friteringsögonblicket för att begränsa den dåliga lukten:
- val av olja: det första grundläggande steget är att välja den mest lämpliga oljan för denna typ av beredning; en ny olja av god kvalitet lämnar en mindre irriterande lukt och ger en kvalitativt bättre fritering;
- dörrar och fönster: även om de inte är super effektiva hjälpmedel hjälper de verkligen till att begränsa lukten; stäng alla husets dörrar, så att lukten inte kommer ut ur köket och håll alltid fönstren öppna i rummet där du friterar;
- köksfläkt: sätt på köksfläkten, speciellt om ditt kök inte har några fönster eller dörrar;
- persilja: en krydda som ofta används tillsammans med frityr, lägg ett gäng direkt i oljan för att begränsa dess dåliga lukt;
- citron: i matoljan kan du även hälla i citronsaft och den halva citronen som du har pressat, det motverkar dålig lukt med sin parfym;
- äppelskivor: en väl rengjord och kärnfri äppelskiva i oljan hjälper till att begränsa den dåliga lukten; kontrollera den under friteringen och byt ut den när den fått färg.
Nu är du redo att fritera utan dålig lukt!