Tvättmaskinen: med handflatsregeln, inga fler misstag när du tvättar
Korrekt underhåll och användning av din tvättmaskin är avgörande för att se till att den håller länge och att din tvätt blir som den ska, och vår handflata kan hjälpa oss att undvika ett vanligt misstag.
Faktum är att tvätten nästan blir en konst om vi tänker på hur många saker vi måste ta hänsyn till: typen av tyger, deras färger och smutsgraden som ska tas bort, är de faktorer som får oss att använda ett tvättprogram snarare än ett annat och väljer vissa produkter framför andra. Att komma ihåg alla nödvändiga regler är ibland en kamp, men det finns åtminstone en som vi alltid kan respektera utan svårighet, och det är där handflatan hjälper oss.
Creativo
Faktum är att det finns ett grundläggande misstag som ligger till grund för många problem: dålig lukt även efter att vi tvättat, det faktum att fläckar och märken kvarstår även om temperaturen och produkterna var rätt, samt noppor eller förekomst av djurhår och diverse ludd. Det är egentligen alla saker som visar på att tvätten inte gått som den skulle och driver oss att behöva upprepa operationen eller åtgärda situationen på något sätt.
Ändå skulle det räcka med att komma ihåg en gyllene regel, som hjälper oss att undvika allt detta, och som även förhindrar att tvättmaskinen överanstränger sig och får någon mekanisk skada. Det handlar om, som du säkert redan förstått, det rätta sättet att ladda vår tvättmaskin på.
Faktum är att det alltid rekommenderas att man inte fyller tvättmaskinen helt, för genom att lämna lite tomt utrymme ser vi till att vatten och tvättmedel cirkulerar bättre så att tvättmedlen som används kan eliminera smuts och dålig lukt, såväl som fast smuts (såsom hår) som sköljs bort och sätter sig i filtret. Och om vi undviker överbelastning kommer vi också att få färre skrynklor på kläderna, speciellt vid tvätt med en låg centrifugeringscykel.
Men hur mycket tomt utrymme ska vi lämna? Jo, vi kan mäta det med vår hand! Vi lägger kläderna i tvättmaskinen upp till ca 3/4 av kapaciteten och sedan mäter vi, med handflatan vidöppen, om den lyckas komma in mellan toppen av klädhögen och taket på tvättmaskinen så märker vi om vi fortfarande kan lägga in något eller om det istället är dags att ta bort kläder!
Enkelt, eller hur?