Få ditt badrum att dofta fräscht med 5 mycket enkla medel av mynta, citron och lavendel

av Hilda Maria Morgan

30 Juni 2023

Få ditt badrum att dofta fräscht med 5 mycket enkla medel av mynta, citron och lavendel
Advertisement

Visst är det skönt att komma in i ett badrum och känna att det doftar behagligt, speciellt om doften vi uppfattar är fräsch och citrusaktig. För att uppnå detta, förutom korrekt och konstant rengöring, kan vi använda oss av deodoranter, som inte nödvändigtvis behöver vara köpta. Det är faktiskt väldigt enkelt att förbereda produkter med naturliga ingredienser, som vi kan blanda hemma för att anpassa parfymen efter önskemål och alltid ha en fräsch och ny sådan.

Bland de aromer som alltid rekommenderas har vi mynta, citron eller lavendel, som kan utnyttjas på olika sätt. Läs vidare för att få veta mer.

Creativo

Creativo

En sprayprodukt att spraya på kakel eller tyger. Det är det enklaste botemedlet att ha redo att använda när du vill.

Allt du behöver är destillerat vatten och eteriska oljor. Fyll sprayflaskan med vatten och tillsätt 20 droppar eteriska oljor, blanda mynta och citron, eller citron och lavendel (eller till och med alla tre!) i de proportioner du föredrar. Genom att använda destillerat vatten kommer du inte få problem med kalkavlagringar, även om du sprayar det på kakel, gardiner eller till och med handdukar. Om du sedan vill lägga till alkohol i blandningen för att fixera parfymen, så är det att vara tillrådligt att inte använda produkten på handdukar eller på gardiner som har syntetiska tyger.

Du kan också prova att göra din egen sprayprodukt med citronsaft och myntablad eller lavendelblommor. Den måste dock förberedas varje gång du tänker använda den, eftersom citronsaft kan härskna. Men du kan ha myntablad och torkade lavendelblommor redo i påsar. Faktum är att beredningen är enkel: späd bara ut destillerat vatten med filtrerad citronsaft och låt lite mynta och lavendel dra där i, gärna under minst en natt.

DIY-potpurri

Om du kan torka en stor mängd myntablad och lavendelblommor/blad, lägg dem då åt sidan tillsammans med de torkade citronskalen. Tillsammans ger dessa ingredienser ett fräscht, behagligt doftande potpurri, som du kan intensifiera med ett par droppar av den matchande eteriska oljan varannan dag.

Doftpåsar

Medan du väntar på att använda din samling av torkade blad, skal eller blommor kan du förvara dem i bomulls-, linne- eller gasvävspåsar, som under tiden kan parfymera lådor eller skåp. Det viktiga är att de inte utsätts för fukt eller värme, vilket skulle förstöra dem.

Doftskålar

Om du fyller små skålar med lite bikarbonat behöver du bara tillsätta de eteriska oljorna till dem, och förutom att bekämpa överskottsfuktighet kommer de också att hjälpa till att behagligt deodorisera badrummet!

Det handlar verkligen om enkla medel som du kan prova dig fram med och anpassa som du vill!

 

Advertisement