Sommarinspirerat hem: 4 snabba och enkla sätt att förnya inredningen till en liten budget

av Hilda Maria Morgan

29 Juni 2023

Sommarinspirerat hem: 4 snabba och enkla sätt att förnya inredningen till en liten budget
Advertisement

Sommarinspirerat hem: 4 snabba och enkla sätt att förnya inredningen till en liten budget

Det räcker med några justeringar här och där och hela atmosfären i huset förändras 🍧🌻

När en ny årstid kommer finns det alltid en önskan om att förändra utseendet, både i garderoben och i hemmet: när sommaren kommer är atmosfären vi vill återskapa i våra hem en fräsch och bekymmerslös sådan, med färgglada och soliga färger som påminner oss om de soliga dagarna utomhus eller kanske havets eller bergshimlens uppfriskande toner. Kort sagt, det finns mycket att inspireras av: favoritscenarier, drömresmål eller helt enkelt de aktiviteter vi föredrar att göra den här säsongen. Men hur får man in alla dessa förslag i husets design utan att behöva byta möbler varje gång?

Det räcker med att koncentrera sig på de detaljer som bäst lämpar sig för att ändras med jämna mellanrum! Läs vidare för att få veta mer.

Sängkläder

I sovrummet är allt du egentligen behöver göra att välja den fräschaste uppsättningen lakan och allt kommer att förändras! Vi syftar inte bara på materialet på tygerna, som bör vara lätta och andas för en riktigt bekväm sömn, utan också på färgerna. Med tanke på att det oftast är mycket ljusare i huset på sommaren kan du piffa upp allt med färgglada och livliga mönster, eller fräscha upp med motiv inspirerade av havet.

Du kan hitta tusen inspirationskällor online och i möbel- och designbutiker: det är omöjligt att inte hitta den uppsättning lakan som revolutionerar atmosfären i sovrummet på det sättet som vi vill.

Advertisement

Filtar och kuddar runt om i huset

Samma filosofi kan tillämpas i vardagsrummet och överallt har vi fåtöljer och soffor som vi gärna sitter på ensamma eller i sällskap – inklusive balkongen eller trädgården. Prydnadskuddar, men även filtar, sofföverdrag och alla tyg av detta slag bidrar enormt till att sätta färg på och inreda vilket utrymme som helst. Så att välja färger, tyger och mönster som får dig att tänka på sommaren är en enkel och effektiv lösning!

Lätta gardiner

Tänk vilken hoptryckande känsla att se tunga eller dubbla gardiner vid fönstren när det är varmt. Och hur mycket lätta tyger istället som fladdrar i luften ger intrycket av lätthet. Ljusa gardiner absorberar inte värme, men de hjälper till att få rummet att upplevas ännu ljusare. Om det sedan finns ett behov av att blockera solljuset som värmer upp rummen för mycket är det att föredra att stänga fönsterluckorna eller dra ner rullgardinerna åtminstone under de varmaste timmarna.

Växter hjälper jämt

Det är sant att sommaren är en av de få perioder då vi kan få våra växter att andas som bäst, just genom att placera dem på balkonger eller ta ut dem till trädgården, men det är också sant att de bidrar till att ge en känsla av fräschör inomhus. Så om det finns platser där krukväxter mår bra samtidigt som de är kvar inomhus kan vi utnyttja dem. Och om vi inte har riktiga växter skulle vi kunna prova att dekorera med låtsasväxter!

Det handlar om små knep, till en låg kostnad, som kommer väl till pass varje år och verkligen kan få hela huset att se helt nytt ut!

Advertisement