Hallon-mojito: receptet steg för steg för att förbereda sommardrinken
Sommarens ankomst för alltid med sig lusten att tillbringa tid utomhus, kanske vid havet eller vid poolen i gott sällskap. Och vad kan vara bättre än att smutta på en läcker och uppfriskande cocktail för att möta sommarvärmen med mer beslutsamhet? Det finns många drinkar som har utropats till sommarens drottningar genom åren och utbudet är verkligen stort både för dem som föredrar en alkoholfri drink och för dem som gillar att unna sig alkoholhaltiga cocktails då och då. Såklart utan att överdriva.
En ny trend inom cocktailvärlden är hallonmojiton, en välsmakande dryck där den fräscha smaken av mynta möter den söta smaken av hallon i en blandning som omedelbart får en att känna sig som om man vore på semester.
Men hur förbereder man en hallonmojito hemma? Receptet är superenkelt, vi tar reda på det tillsammans.
Det kan mycket väl hända att du redan har ingredienserna som behövs för receptet på denna cocktail hemma i skafferiet:
- 460 ml myntasirap – om du vill kan du tillreda den själv med 250 ml vatten, 250 ml socker och en kopp grovhackade myntablad;
- 30 ml vit rom
- kolsyrat vatten
- 6 hallon
- saften av en lime
- 4 grovt hackade myntablad.
Till garneringen kan du välja en limeklyfta, myntablad eller hela hallon.
Om du har valt att göra mintsirapen själv, börja direkt där: lägg alla ingredienserna i en kastrull på medelhög värme och låt koka upp, rör hela tiden tills sockret löst sig, ställ sedan åt sidan för att låta det svalna i minuter.
När den svalnat kan du förbereda cocktailen genom att följa stegen nedan:
- häll myntasirapen med hallon och limesaft i botten av glaset;
- blanda försiktigt i cirka 3-4 minuter, tills de olika ingredienserna är helt blandade;
- tillsätt romen och fortsätt blanda;
- när blandningen är homogen, fyll glaset med kolsyrat vatten;
- garnera efter önskemål med limeklyftor, myntablad eller hela hallon.
Redo att njuta av hallonmojiton och ha kul?!