Plattskärms-TV: 4 användbara tips för att rengöra den på bästa sätt

av Hilda Maria Morgan

11 April 2023

Plattskärms-TV: 4 användbara tips för att rengöra den på bästa sätt
Advertisement

Slöjan av damm, fingeravtrycken från någon sprudlande familjemedlem, ränderna som blir kvar när man städar snabbt eller dåligt: ​​alla dessa tecken dyker ofta upp på platta TV-skärmar, eller tv-modellen som numera finns överallt i världen eller nästan. Och i längden, om man inte sköter rengöringen av dessa ofta dyra och i alla fall relativt ömtåliga apparater, blir ansamlingen av damm och smuts påtaglig.

Detta innebär att man inte bara kompromissar med kvaliteten på bilden utan att man riskerar att skadas vid rengöringstillfället, om man närmar sig det på fel sätt, kanske tror man att man gör det rätt. Därför är det värt att komma ihåg några tips för att säkerställa att du rengör din platt-TV på bästa möjliga sätt, och utan risk, och dessa tips – det säger sig självt – kommer också att vara användbara för datorskärmar eller andra elektroniska skärmar som finns i hemmet.

I vilket fall som helst rekommenderar vi att du konsulterar tillverkarens manual, som kan ange specifika riktlinjer för rengöring av skärmar, vilka är bäst att följa om de strider mot andra indikationer.

Creativo

Creativo

Vad du behöver:

  • En mjuk mikrofiberduk
  • (valfritt) milt diskmedel
  • Destillerat vatten
  • Vit vinäger för rengöring

Hur man går tillväga:

1.       Stäng av tv: n. Det är viktigt att enheten som ska rengöras kopplas ur varje gång du vill rengöra – speciellt om du kommer att använda flytande produkter.

2.       För försiktigt mikrofiberduken över skärmen för att ta bort damm. Applicera inget tryck, annars kan de flytande kristallerna skadas och äventyra bildens kvalitet.

Men om du av en slump skulle lägga märke till ränder eller fingeravtryck, eller fet smuts som inte kan tas bort bara genom att damma, fortsätt så här:

3.       Spraya destillerat vatten på trasan för att fukta den något och gnugga sedan försiktigt igen utan att utöva tryck. Kom alltid ihåg att kontrollera anvisningarna i tillverkarens manual, som ibland specifikt förbjuder användning av vätskor.

Om smutsen är envis:

4.       Fyll sprayflaskan med destillerat vatten, tillsätt en droppe diskmedel och skaka den lite för att blanda. Spraya denna blandning på trasan och torka sedan bort smutsfläckarna.

Ta sedan en annan ren trasa och fukta den med bara vatten för att försiktigt "skölja".

Använd en tredje torr trasa för att torka allt. Droppar ska alltid förhindras från att glida ner på skärmramen, så använd minimala mängder vätska och var redo att fånga dem direkt.

Endast om denna metod inte är effektiv, och efter att ha kontrollerat produktionsmanualen, använd vit vinäger.

5.       Blanda lika delar destillerat vatten och vit vinäger i en flaska och spraya alltid på trasan först, aldrig direkt på TV:n.

Advertisement