15 roliga idéer för att lägga upp kokta ägg på superscenografiska sätt
När vi äter vet vi alla att även ögat vill ha sin del, så – speciellt vid viktiga tillfällen – försöker vi lägga upp maträtterna på ett mer raffinerat sätt än vanligt. Generellt handlar det om att lägga upp rätterna på ett ordnat sätt, genom att arrangera dem till en balanserad position som även tar hänsyn till former och färger. Mycket mer sällan vågar vi oss dock på att forma maten så att den får en exakt form. Det är ett mer krävande projekt, och du riskerar också att förstöra någon ingrediens innan du lyckas.
Men om vi provar med hårdkokta ägg blir allt mycket enklare, det är inom allas räckhåll, och vi kan även använda de gånger vi äter hårdkokta ägg utan att nödvändigtvis ha gäster som tillfällen för att öva. Detta livsmedel är verkligen modellerbart på ett enkelt sätt, och nedan hittar du många idéer att hämta inspiration från.
Med listigt skurna morötter kommer det att se ut som en kyckling håller på att kläckas ur ägget.
Annars blir en bit morot lätt kammen och näbben på hönsen som du kan arrangera konstnärligt på en bricka. Sallader blir mycket roligare på det här viset.
Du skulle till och med kunna låta den kokta äggulan inuti synas precis tillräckligt ur ett konstnärligt trasigt skal, så kommer det se ut som kycklingar!
Eller en kanin: det är väldigt enkelt, skär bara itu ett ägg och dekorera med blad och frön.
Ringar av oliver eller spetsen på någon kvist av aromatiska örter (som dill eller fänkål) hjälper också till att dekorera.
Svartpeppar är perfekt som kycklingögon.
Vem skulle inte tycka om att äta kokta ägg som lagts upp så här?
På marknaden kan du även hitta redskap för att skulptera äggvita!
För tonfiskägg är en bukett tulpaner en fantastisk idé.
Nyckelpigor! Körsbärstomater, droppar av balsamvinäger och basilikablad. Här används mozzarellan som bas, men halvor av ett hårdkokt ägg skulle också fungera!
Bin, kaniner men inte bara: ägg lämpar sig för många bedårande idéer.
Till exempel kan en körsbärstomat fungera som en hatt för en svamp gjord med ägg.
Smågrisar med hjälp av lite skinka.
Som öronen på många små möss kan du använda skivor av rädisa.
Titta vilka fina kor!
Vilka av dessa idéer skulle du vilja ta med till ditt bordet?