Avkalka din vattenkokare utan ansträngning med en naturlig metod

av Hilda Maria Morgan

07 Februari 2023

Avkalka din vattenkokare utan ansträngning med en naturlig metod
Advertisement

Vattenkokare är väldigt praktiska när du vill tillreda en varm dryck men också för att påskynda många andra köks- och även hushållssysslor. Snabbare än spisen, mer praktiska än mikrovågsugnen, kan de värma till och med en ganska stor mängd vatten på kort tid, och därför används de ofta.

En oundviklig konsekvens av frekvent användning, men som inte kan undvikas ens vid tillfällig användning, är bildningen av kalkavlagringar: i själva verket blir mineralavlagringar mer eller mindre snabbt synliga, framför allt på apparatens insida, där de ser ut som vitaktiga ränder och spår, som om de lämnas ostörda blir verkliga konkretioner. Fula att se och inte särskilt hälsovänliga. För att få dem att försvinna med jämna mellanrum, använd dig bara av ett enkelt naturligt trick. Läs vidare för att ta reda på vad det är.

via @resooma/TikTok

@resooma/TikTok

@resooma/TikTok

Detta är en riktigt snabb och mycket populär metod, som också visas effektivt i @resoomas TikTok-video. Allt du behöver är en lime eller också en citron.

Gå tillväga såhär:

1.       Skär frukten i tunna skivor. Lägg de två ändarna åt sidan.

2.       Fyll vattenkokaren till hälften med vatten.

3.       Lägg i lime- eller citronskivorna i den.

4.       Pressa saften från de två undanlagda ändarna väl.

5.       Slå på vattenkokaren och kör den under en normal kokcykel.

6.       Stäng av apparaten utan att öppna den och vänta i 10 minuter.

7.       Efter den nödvändiga tiden, flytta den till diskbänken och skaka vattenkokaren lite så att vattnet inuti sköljer väggarna väl, häll sedan ut all vätska.

8.       Fyll igen med vatten och starta en andra kokningscykel.

9.       Töm i slutet så kommer du märka att kalken har försvunnit.

Du kan se resultatet i den här korta videon.

Du kan också prova den här metoden genom att ersätta citron- eller limeskivorna med två eller tre matskedar vit vinäger, eller ett par matskedar citronsyra, som löses upp så mycket som möjligt under omrörning innan den första kokningscykeln påbörjas.

En enkel och enkel underhållsmetod för att få våra vattenkokare att hålla längre!

Advertisement