Hemmakontor? Hjälp dig själv att hålla det snyggt och effektivt med rätt inredningslösningar

av Hilda Maria Morgan

08 December 2022

Hemmakontor? Hjälp dig själv att hålla det snyggt och effektivt med rätt inredningslösningar
Advertisement

Att ha ett hörn, eller ännu hellre ett helt rum, för att användas som ett hemmakontor är en bekvämlighet som har blivit nästan oumbärlig för alla: det används för att studera, att arbeta på distans eller till och med bara för att ha ett ställe för att ta hand om alla tusen sysslor, även hemmadrivna, som sköts med hjälp av datorer och andra användbara apparater. Därför letar vi alla efter den perfekta punkten för att placera in detta utrymme, så att det är bekvämt och gör att vi kan upprätthålla höga produktivitetsnivåer och ta hand om varje uppgift lugnt och koncentrerat.

Du behöver alltså ett utrymme som är välorganiserat, med allt du behöver nära till hands och hållna i ordning. Beroende på vilken typ av rum eller område som ska möbleras kan olika lösningar användas, som de vi anger nedan.

Öppna möbler, ja, men ordnade med korgar och lådor för att skapa ordning: mindre visuellt rörigt och lättare att katalogisera allt.

Advertisement

Om det inte finns tillräckligt med möbler är det bekvämt att förvandla en vagn till ett kontorsskåp: med hjälp av hjulen får du den ur vägen när den inte behövs och resten av tiden kommer den att vara nära dig.

Om det finns för många böcker och tillbehör på skrivbordet, håll ordning på dem med hjälp av korgar. De i metall är lätta och bekväma, och det syns väl vad som är inuti dem.

Mappar och dokumenthållare fästa på väggen: en idé att dra nytta av när det finns få skåp och lådor.

Ett perfekt organiserat hörn av rummet med ett skrivbord, hyllor och en möbel bakom.

Advertisement

Och om det fanns en inbyggd garderob i det rummet, kunde även den inredas på bästa möjliga sätt för allt som skulle kunna behövas på kontoret.

Ett annat populärt verktyg för att organisera väggarna: den perforerade panelen, som möjliggör tusen olika arrangemang.

Advertisement

Det finns inga lådor under skrivbordet, eller vill du slippa ha elkablar i vägen? Använd hängande korgar under bordet.

En lång L-formad trähylla som löper längs med rummets hörn, uppburen av byråer som fungerar som bordsben. Mycket utrymme i miljöer som inte nödvändigtvis är särskilt stora.

Advertisement

Föreställ dig en fyrkant på väggen, uppdelad i en anslagstavla, svart tavla, dokumenthållare: du kan montera den själv och den blir kompakt och effektiv.

Och om du bredvid skrivbordet istället hade sidan av en möbel, kanske en garderob, så kunde du också använda förvaringsenheter som dokumenthållare.

Advertisement

Förbise aldrig den enorma hjälp som lådavdelare ger: allt hittas på ett nafs!

Vilka är dina favoritlösningar för hemmakontor?

Advertisement