Enstaka doser för att rengöra toaletten på ett ögonblick: du kan enkelt förbereda dem hemma

av Hilda Maria Morgan

26 Oktober 2022

Enstaka doser för att rengöra toaletten på ett ögonblick: du kan enkelt förbereda dem hemma
Advertisement

Ingen vill lägga mer tid än nödvändigt på att få toaletten att glänsa varje gång den ska rengöras och även om vi då och då inte kan skjuta upp ett mer grundligt ingrepp, kan vi ta hjälpa av en vana för att se till att den grundliga rengöringen ska kunna utföras mer sällan och få den att bli mindre krävande.

På så vis, genom att agera regelbundet och inte låta det gå mycket tid mellan en rengöring och en nästa, är dessa åtgärder som lönar sig. Men de innebär ändå att man alltid måste förbereda sig med handskar, trasor och olika tvättmedel. Vad skulle du säga om du skulle förbereda rengöringsmedlet i doser så att det skulle vara redo att användas när du behöver det, utan att behöva ta till något annat än toalettborsten?

via @vekalife24/TikTok

@vekalife24/TikTok

@vekalife24/TikTok

Detta är en populär typ av medel, ofta i form av mindre tabletter. Det finns de som också använder dem som är till för diskmaskinen, vilket dock innebär en större kostnad. Istället, med bara 4 mycket billiga och lättillgängliga ingredienser, kan du replikera receptet som föreslagits av @vekalife24 i en av hennes videor på TikTok.

Det du behöver är:

  • 180 gram bikarbonat
  • 40 droppar en eterisk olja med din favoritdoft
  • 80 ml diskmedel (eller tvättmedel, men det måste vara flytande)
  • En flaska vinäger (som alltid bör finnas i hemmet, eller direkt i badrummet). Det kan vara vitvinsvinäger, alkohol eller äppelvinäger, det du föredrar.
  • En stor burk eller lufttät plåtbehållare

Proceduren är verkligen intuitiv: den går ut på att man blandar bikarbonat, diskmedel och eterisk olja i denna ordning, i en balja eller skål. Arbeta röran med händerna tills du får en formbar blandning. Forma till bollar ungefär lika stora som pingisbollar.

Förbered då en form inklädd med bakplåtspapper, eller också en bricka, och låt dina doser av torrt tvättmedel torka i ungefär ett par timmar eller också lite längre.

När de inte längre är fuktiga och smuliga, placera dem i den avsedda burken eller behållaren, stäng och ha den nära till hands i badrummet.

Vid användningstillfället är det bara att slänga ner en i toaletten, hälla på lite vit vinäger och skrubba med toaborsten. Du slipper smuts och dålig lukt och kommer alltid hålla badrummet i utmärkt skick och det blir lättare att rengöra! Klicka här för att se videon.

Advertisement