Majsstärkelse för att rengöra keramiska sanitetsgods? Ta reda på hur det används
Majsstärkelse är en ingrediens som är känd sedan länge och har använts sedan urminnes tider både för matlagning och för framställning av skönhetsmedel. Det är ett mycket fint pulver som erhålls från malda, tvättade och sedan torkade majsfrön: det är verkligen en del av den fasta utrustningen i de flesta kök, och i själva verket är det en billig ingrediens som är mycket lätt att hitta.
Men visste du att det finns de som använder det för gör-det-själv-medel för att rengöra sanitetsgods i keramik? Faktum är att det är en delikat men effektiv metod att skrapa bort lätta fläckar och beläggningar utan att skada ytan på badrumsinredningen. Läs vidare för att ta reda på hur du använder den.
Detta mycket fina pulver är faktiskt fortfarande naturligt slipande, även om det är på ett mindre "aggressivt" sätt än natriumbikarbonat. Dessutom är den olöslig, vilket gör att den inte löser sig helt i vatten, så att använda den i kombination med denna vätska gör att den fortfarande behåller sin nötningsförmåga. Därför kan den bli den perfekta lösningen för rutinstädning, eftersom den kan rengöra olika ytor på ett skonsamt sätt.
Dessutom absorberar majsstärkelse fukt, fet smuts och lukt; vad gäller surheten är den varken speciellt basisk eller sur, vilket gör att den utan alltför stora problem kan blandas med många andra ämnen.
- Blanda en del vatten med 2 delar majsstärkelse
- Med en mjuk svamp, eller till och med en mjuk trasa, sprid pastan som erhållits på de områden som ska rengöras
- Gnid väl och skölj sedan med varmt vatten.
Du kan också använda detta medel på köksbänkskivor.
När det gäller grytor eller kastruller där det finns brända matrester kan du strö botten med majsstärkelse och sedan gnugga med hjälp av en svamp. Eller prova pastan som anges ovan på dessa objekt också.
Om du däremot vill använda stärkelse för att putsa duschglaset, fyll en sprayflaska med tre delar vatten och en majsstärkelse, skaka och spraya, gnugga sedan med en trasa. Tänk på att alltid skaka ordentligt då stärkelsen inte löser sig och tenderar att lägga sig på botten.
Har du någonsin använt majsstärkelse på liknande sätt?