10 stycken superkreativa idéer för att återvinna enkla färgade plastlock!

av Titti Carlberg

18 Februari 2022

10 stycken superkreativa idéer för att återvinna enkla färgade plastlock!
Advertisement

Vi använder dagligen många olika sorters plastflaskor, och alla har de färgade korkar av olika dimensioner och diametrar. När vi har tömt en flaska hamnar både den och korken i soporna, men korkarna (och även flaskorna) kan bli föremålet att återvinnas för olika arbeten som är fulla av fantasi.

Från de enklaste idéer, också lämpliga för barn, till de mer komplicerade som kräver en del planering och fler verktyg, nedan föreslår vi kreativ återvinning av korkar i plast.

Ett enkelt projekt som kräver en del tålamod och mycket varmt lim: många cirkulära rader av plastkorkar, som går uppåt i olika nyanser för att skapa en bekväm förvaringskorg. Storleken beror på vilka korkar du använder men se up: de måste alla ha samma storlek.

Advertisement

En annan föremålskorg, minder och kanske lämplig för pennor, penslar eller till och med tandborstar: korkarna bildar många blommor som sedan limmas ihop.

Oavsett om det är till påsk eller något annat tillfälle... Men även utan en speciell högtid: en korg med handtag kan vara användbar året runt, och du kan även dekorera den med många applikationer som falska blommor eller något annat som du gillar!

Det är ingen risk att dessa rosor vissnar!

För en kubformad bordslampa behöver du vita korkar, så "transparenta" som möjligt. Resultatet är ett inredningstillbehör med en verkligt fängslande design.

Advertisement

Det finns till och med de som har skapat en lampskärm till taklampampan med färgade plastkorkar.

Behåll alla de av olika storlek och använd dem som om de vore delar av mosaik för att skapa helt otroliga tredimensionella dekorationer.

Advertisement

Många färgglada kedjor som hänger på en gren: det är väldigt glatt och kreativt.

Du gör hålet för snöret och sedan låter du de små ha roligt med penslar och färger för att dekorera personliga halsband.

Advertisement

Det krävs inte mycket för att göra ett portabelt spel som triss (eller Dam!) att ha inom räckhåll för att spela ute i trädgården!

Har du aldrig skapat något med plastkorkar?

Advertisement