8 briljanta idéer för att förbättra vardagen

av Titti Carlberg

07 Februari 2022

8 briljanta idéer för att förbättra vardagen
Advertisement

Det finns små irritationsmoment som återkommer punktligt varje gång vi ska sköta vanliga sysslor, och vi möter dem alltid på samma sätt. Men om vi har rätt inspiration kommer vi att upptäcka en lösning som alltid har funnits under näsan på dig som kan rädda dig från vardaglig irritation.

Du kan trä tråd i nålen utan problem, du kan tvätta en lavin av leksaker utan att lyfta ett finger, du kan använda datorn utomhus i fullt dagsljus och inte bara det: upptäck alla lösningar genom att läsa vidare.

Vill du kunna skiva alla körsbärstomater på en gång? Placera dem bara mellan två plastlock (eller mellan en skärbräda och ett plastlock eller något annat platt föremål som inte är för tungt) och tryck tätt så att de inte rullar ut när du passerar med kniven, ungefär som när du skivar bröd!

Advertisement

Om du behöver tvätta LEGO eller andra små plast- eller gummileksaker som dina barn leker med ofta, kan du lägga dem i diskmaskinen (eller till och med tvättmaskinen). Lägg dem bara i en av de nätpåsar som används till ömtåliga plagg så att de inte flyttas för mycket under tvätten, med risk för att skada apparaten.

Om du vill göra en varm macka men inte har lust att få ugnen kladdig är det bara att linda in smörgåsen i bakplåtspapper!

Vill du använda din bärbara dator eller surfplatta utomhus när det är soligt? Allt du behöver göra är att skapa ett överdrag av en skokartong eller en annan kartong. Se till att kartongen är tillräckligt bred så att inte kanterna är för nära skärmen och lämna utrymme för tangentbordet så att det kommer in tillräckligt med luft för att inte överhetta den.

Om du inte har tid att plocka ur disken från maskinen så fort den är klar och du vill undvika blöta tallrikar och glas, öppna luckan tillräckligt för att placera en handduk eller trasa inuti, låt en flik hänga på utsidan. Tyget absorberar kondensen.

Advertisement

Sover du på hotell och gardinerna går inte att dras igen tillräckligt för att inte släppa in en ljusstrimma? Använd en byxgalge och kläm ihop gardinerna med den.

Om du tycker att det är svårt att trä tråden på nålen, kan du ta hjälp av en tandborste: om du låter tråden glida mellan borsten på tandborsten och placerar ögat över tråden, så behöver du bara trycka ner nålen så att borsten trycker in tråden i ögat. Med fingrarna, en pincett (eller till och med en annan nål eller en tandpetare) kan du sedan dra upp tråden och låta den rulla in i ögat.

Advertisement

Disksvampar istället för byggklossar: de kan staplas ihop, eftersom den slipade delen är i friktion med den mjuka delen av nästa svamp och håller allt stadigt på plats; annars kan du skära dem i lika delar för ett spel som till exempel Jenga. Barnen kommer att ha kul, och det finns ingen risk att du trampar på smärtsamma leksaker!

@thekerriesmart/TikTok

@thekerriesmart/TikTok

En hårnål är allt som behövs för att du inte längre ska behöva be om hjälp varje gång du ska sätta på dig ett armband.

Visst är det briljanta tips?

Advertisement