Gör-det-själv-armband med pärlor: lär dig att skapa dem för hand, det är lätt och går snabbt!

av Titti Carlberg

25 Februari 2022

Gör-det-själv-armband med pärlor: lär dig att skapa dem för hand, det är lätt och går snabbt!
Advertisement

Det finns de som föredrar att bära många armband, och de som istället föredrar att bara ha ett, mer subtilt och diskret: var och en av oss har en egen smak, eller så ändrar vi stil efter tillfälle och humör. Tillbehören som vi använder berättar lite om oss, och detta är ännu mer sant om vi har skapat dem med våra egna händer, för att välja material, färger och modeller efter egen smak, och även smaken kan ändras lite då och då.

Det är därför användbart att veta hur man skapar snabbt och med lite material ett armband för olika tillfällen, de som man kan använda en hel säsong, fira en händelse, för att fullborda det avslappnande utseendet på något evenemang eller för att ge bort i present till nära och kära. Med snöre, band och pärlor i olika storlekar, former och material kan du skapa många olika typer, även med en enkel fläta.

manualidades.facilisimo.com

manualidades.facilisimo.com

För spännet kan du använda en knapp, för att dekorera kan du använda pärlor i vilken form och färg du vill, och för huvuddelen av armbandet använder du snöre eller till och med garn. Materialen  och finishen kan förändras på tusen olika sätt, det viktiga är att snöret som används är av rätt storlek för att träs in i knapphålet och pärlorna.

Börja med att klippa av långa bitar av snöret, vik dem på mitten och trä in dem i hålet på knappen (den ska ha 4 små hål). Gör sedan på en av snörena en liten och hårt åtdragen knut precis under knappen, klipp bort den återstående biten av snöret. Faktum är att du ska bara ha 3 snören att fläta. 

Börja med att fläta en vanlig fläta, men innan du överlappar ett snöre med det andra, trär du på en pärla. Genom att göra detta får du pärlorna omväxlandes längs hela armbandets längd, ungefär som fiskbensmönster. Du kan kombinera två trådar i olika färger, eller skapa färger med pärlor i olika nyanser... Kort sagt när du väl har fått kläm på det kan du verkligen skämma bort dig själv.

Advertisement

En liknande metod, som gör att du kan förvandla enkla pärlarmband till nya, mer färgglada och roliga tillbehör, består i att sammanfoga två identiska metallarmband (eller för att vara exakt, pärlor) med ett snöre som går från den ena till den andra och fläta dem samman.

Och för att fortsätta med flätmetoden, om du vill använda större pärlor, trä bara på en och skjut den till mitten innan du går vidare till nästa snöre.

Har du flätat armband tidigare?

Advertisement