Vill du ha en utsökt maträtt? Gör dessa bondepotatisar med tre ingredienser
Potatisar är bland de mest populära livsmedlen i hela världens kök: vi kan laga dem på tusen olika sätt, och de är praktiskt taget alltid goda.
De som är bakade i ugnen har en utsökt smak, speciellt om vi smaksätter dem med någon annan god ingrediens. Om du gillar kött som pancetta och smaken av mozzarella, så är bondepotatisar ett recept som är väldigt lätt att lära sig och använda när man vill överraska gästerna även i sista minut. Läs vidare för att ta reda på hur de förbereds.
Ingredienser för att förbereda bondepotatisen, för fyra personer:
- Potatis: ett halv kilo, eller ännu mer
- 150 gram färsk pancetta (du kan använda salami, eller om du föredrar färskt kött; alternativt bacon eller guanciale går också bra)
- 200 gram mozzarella (ko, buffel). Alternativt kan du prova med scamorza, både normal och rökt, eller med lite burrata.
- Gräslök (om du vill)
- Rosmarin
- Salt
- Olja
Hur man förbereder en bondepotatispanna:
1. Tvätta och skala potatisen noggrant. Om du föredrar kan du sedan skölja dem och torka dem med absorberande papper
2. Skär dem i kuber, skivor eller klyftor, i det format som du föredrar. Det finns de som lägger dem i vatten i en halvtimme (byter det 2 eller 3 gånger) för att blir av med överflödig stärkelse.
3. Skär baconet i kuber eller strimlor och skär också mozzarellan i kuber.
4. Lägg på bakplåtspapper (eller ha lite olja på botten)
5. Gör så att du får ett lager med potatis, så blir det godare. Ha i rosmarin eller gräslök eller både två.
6. Häll på lite extra jungfruolja och salt.
7. Sätt in i en förvärmd ugn på 180 grader i en halvtimme
8. Tillsätt pancettan och ställ in formen i cirka tio minuter.
9. Lägg mozzarellatärningarna ovanpå, så det blir frasigt. Och in i ugnen igen i ytterligare fem minuter.
Redo att njuta av denna potatispanna?