Zucchini alla caprese: överraska dina gäster med detta enkla, snabba och goda recept

av Hanna

12 Juni 2021

Zucchini alla caprese: överraska dina gäster med detta enkla, snabba och goda recept
Advertisement

Zucchini är en av de mest mångsidiga grönsakerna i köket: vi kan verkligen förbereda dem på många olika sätt, och när sommaren kommer spelar de huvudrollen i en otalig mängd rätter. Caprese är alltså den fräscha, mycket enkla och oemotståndliga kombinationen av mozzarella och tomat som erövrat hela världen: att kombinera de två rätterna kan bara bli en framgång.

Zucchini alla caprese som är fyllda och bakade i ugnen är mycket enkla att förbereda. Inom 45 minuter, varav de flesta är i ugnen, kan vi vara säkra på att vi har en utsökt maträtt som alla gillar. Det är ett vegetariskt recept, men i stället för mozzarella kan de som vill prova veganska alternativ använda  tofu, medan de som har problem med laktos istället använder laktosfria produkter. Kort sagt, dessa zucchini kan tillgodose alla behov!

YouTube

YouTube

Ingredienser:

  • 4 stora zucchini
  • 200g buffalo mozzarella ( du kan också använda fiordilatte om du föredrar)
  • Färska tomater av eget val. Datterini, piccadilly eller pachino är de vanligaste
  • Några blad basilika
  • Olivolja
  • 4 teskedar pesto
  • salt

Hur du går tillväga:

  1. Skölj zucchinin, skär av ändarna och dela varje zucchini på längden, för att kunna gröpa ur båda halvorna.
  2. Blanchera dem i en kastrull i cirka 3 minuter med salt.
  3. Häll av dem, låt svalna och gröp ur mitten med en sked för att skapa utrymme för fyllningen och spara massan i en skål
  4. Mosa zucchini-massan med en gaffel
  5. Lägg tärnad mozzarella i en skål, tillsätt pesto, skivade körsbärstomater och en nypa salt. Tillsätt slutligen zucchinimassan och blanda allt väl
  6. Klä en plåt i bakplåtspapper, lägg zucchinibåtarna i plåten och fyll dem med skedar av fyllningen
  7. Lägg till några basilikablad och om du vill kan du dekorera med andra körsbärstomater. Du kan också prova, som ett alternativ, lite riven ricotta salata!
  8. Ringa över olja på varje zucchini och baka i ugnen vid 180 grader i 40 minuter.

Du kommer att ha gott om tid till att städa upp eller avsluta tillagningen av andra rätter, och din lunch kommer att bli succé!

Advertisement